• Aktuálne informácie

          • DEŇ RODINY

          • 17. 6. 2023
          • DEŇ RODINY

            Krásne piatkové popoludnie na školskom dvore. Pani riaditeľka Oľga Zmateková a pán primátor Marcel Filaga privítali všetkych prítomných. Celé popoludnie moderovala Zuzana Kurucová.

            Deti prirodzene cítia potrebu tráviť čas s rodičmi. Rodičia sú pre svoje dieťa symbolom ochrany a bezpečia. My sme sa rozhodli tento rok osláviť Deň rodiny spolu na školskom dvore.

            Už od rána sme zdobili areál školy a pripravili pre deti a ich rodičov rôzne zábavné a súťaživé hry. Popoludní akoby sa aj slniečko chcelo pozrieť na tento skvelý deň. Našu MŠ navštívili naozaj celé rodiny. Nielen rodičia detí, ale i starí rodičia. Na školskom dvore vyhrávala hudba a vládla tam perfektná nálada. Každá trieda predviedla krátky program. Rodiny sa pustili do súťaží a všetci boli so svojím výkonom spokojní. Počas súťaží sa vytrvalo tlieskalo a povzbudzovalo. Počasie nám prialo a tak sa naše zábavno-súťaživé popoludnie vydarilo. Deti za splnenie úloh dostali malé odmeny, a hor sa na občerstvenie. Počas súťaží tety z knižnice maľovali deťom na tváričky. Veríme, že sme Deň rodiny oslávili v našej materskej škole naozaj originálne. Všetkým ďakujeme

            Tešíme sa na ďalšie spoločné akcie.

          • Stretnutie s hasičmi

          • 28. 5. 2023
          • V piatok sa deti z našej materskej školy stretli na ihrisku ZŠ s hasičmi z nášho mesta. Ukázali deťom požiarnickú techniku, ktorú využívajú pri požiarnych zásahoch pri ochrane zdravia ľudí, ale aj ich majetku a odpovedali na ich zvedavé otázky. Deti si vyskúšali aj interier hasičského auta, povozili sa na hasičskej štvorkolke z čoho mali veľkú radosť. Našim zámerom bolo deti upozorniť na nebezpečenstvo ohňa, ktoré ich môže ohroziť, ako najrýchlejšie privolať pomoc na telefónnom čísle 112 alebo 150. Deti sa od hasičov dozvedeli, že okrem hasenia ohňa pomáhajú aj pri povodniach, alebo pri záchrane zvieratiek.Ďakujeme mladým hasičom zo Šurian, ktorí pripravili pre deti nezabudnuteľné dopoludnie. Už teraz sa tešíme na ďalšiu spoluprácu.

          • Týždeň bohatý na zážitky

          • 6. 5. 2023
          • Dňa 3.5.2023 v stredu sme v našej MŠ privítali Bábkové divadlo Slniečko z Piešťan s predstavením Mama, oco a ja. Bol to príbeh o rodine. Deti sa dozvedeli, ako treba rodičom pomáhať, ako sa správať na vílete, o zdravej strave aj kamarátstve. Príbeh bol prepletený piesňami, básňami a pohybom, čo deti veľmi zaujalo.

            Vo štvrtok sme mali vychádzku do mesta, kde sme videli ukážky uniforiem, zbraní aj vystúpenie členov Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky. 

            Bábkové divadlo Slniečko - Mama, oco a ja.

            Členovia Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky.

          • DEŇ ZEME v našej MŠ

          • 27. 4. 2023
          • Dnes sme si pripomenuli DEŇ ZEME. Šikovní študenti Šurianskeho gymnázia vytvorili pre naše deti zaujímavé a zároveň zábavné dopoludnie. Edukačný material podporený zážitkovými aktivitami deti zaujal a rozšíril a doplnil ich doterajšie vedomosti. Veľmi si ceníme snahu našich gymnazistov a ďakujeme za krásne strávený deň s nimi.

            Aj deti v MŠ na Nitrianskom Hrádku si svojimi krásnymi aktivitami pripomenuli tento deň. 

          • Pozvánka na zápis do MŠ.

          • 18. 4. 2023
          • Podmienky prijatia dieťaťa na predprimárne vzdelávanie

            Žiadosť o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie sa podáva v čase od 1. mája do 31. mája 2023 podľa zákona č. 245/2008. 

            Dieťa sa do MŠ prijíma na základe písomnej žiadosti zákonného zástupcu, ktorú predloží podpísanú riaditeľke MŠ spolu s potvrdením o zdravotnom stave dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast, v ktorom musí byť zahrnutá správa o očkovaní dieťaťa. Žiadosť podaná bez tohto potvrdenia nie je kompletná, nebude akceptovaná.
            Žiadosť o prijatie dieťaťa si môžete stiahnuť na našej webovej stránke www.msmostna.edupage.org v časti tlačivá.

            Dôležitá poznámka k vyplneniu žiadosti: § 144 a školského zákona
             Od 1. januára 2022 sa na podaniach týkajúcich sa výchovy a vzdelávania, v ktorých sa rozhoduje v správnom konaní, teda aj na žiadosti sa vyžaduje podpis oboch zákonných zástupcov dieťaťa. Podpis oboch zákonných zástupcov dieťaťa sa nevyžaduje, ak:
               • jednému z rodičov bol obmedzený alebo pozastavený výkon rodičovských práv a povinností vo veciach výchovy a vzdelávania dieťaťa, ak jeden z rodičov bol pozbavený výkonu rodičovských práv a povinností vo veciach výchovy a vzdelávania dieťaťa, alebo ak spôsobilosť jedného z rodičov na právne úkony bola obmedzená,
               • jeden z rodičov nie je schopný zo zdravotných dôvodov podpísať alebo
               • vec neznesie odklad, zadováženie súhlasu druhého rodiča je spojené s ťažko prekonateľnou prekážkou a je to v najlepšom záujme dieťaťa. Zákonní zástupcovia sa môžu dohodnúť, že žiadosť podpisuje iba jeden zákonný zástupca a rozhodnutie sa doručí iba jednému zákonnému zástupcovi, ak písomné vyhlásenie o tejto skutočnosti doručia/predložia riaditeľovi školy.

            Na predprimárne vzdelávanie sa prijíma:
            - spravidla dieťa od troch do šiestich rokov veku
            - dieťa, pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné, to je dieťa, ktoré do
               31.8. dovŕši päť rokov veku,
            - deti sa budú prednostne prijímať podľa trvalého bydliska (§ 59a zákona č. 245/2008 Zz),
            - na povinné predprimárne vzdelávanie sa prednostne prijíma dieťa z okolitých obcí,
              v ktorých nie je spádová MŠ, a ktorých rodičia o to požiadajú,
            - dieťa ktoré dovŕšilo šiesty rok veku a jeho zákonný zástupca požiadal o pokračovanie   
               plnenia povinného predprimárneho vzdelávania,
            - ak  kapacitné podmienky dovolia, môžu byť prijaté aj deti mladšie ako 3 roky, podmienkou
              je, že majú osvojené základné hygienické návyky

            Zohľadňujeme súrodencov (ktorí dosiahnu tri roky do 31.08.daného kalendárneho roka) už prijatých detí, ktorí  budú navštevovať MŠ ešte v ďalšom školskom roku.

            Spôsob podania žiadosti:
            - osobne v MŠ
            - písomne, poštou na adresu MŠ – Materská škola Mostná 1, 94201 Šurany
            - elektronicky na mailovú  adresu MŠ – msmostna1@gmail.com  

             Písomné rozhodnutie o prijatí, o prijatí na adaptačný pobyt, o neprijatí dieťaťa do MŠ k začiatku školského roka si môže rodič prevziať do 15.júna 2023 priamo v riaditeľni MŠ. Termín prevzatia rozhodnutí bude včas oznámený.

             

          • program pre deti

          • 17. 3. 2023
          • V tieto dni sme v našej MŠ privítali divadielko Dúha s rozprávkou Mravec Gregor a deti navštívili Mestskú knižnicu, kde im teta knihovníčka Zuzka so svojou kamarátkou KnihAničkou porozprávala zaujímavé veci o knihách a rozprávkach. Deti si  zahrali divadielko Koza odratá a jež. 

            Divadielko Dúha - Mravec Gregor

            Návšteva Mestskej knižnice